Türkiye Emekliler Derneği Toki aracılığı ile yapılacak olan konutlar için önemli bir adım atıldı ve Toprakkale Belediyesi konut için 200 dönüm arsa tahsis etti.
Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci ve İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, bir araya gelerek 200 dönümlük konut arsasının anlaşmasını imzaladılar. Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci, emeklilerin evsiz barksız kalmaması için Belediye olarak 200 dönüm arsa tahsis ettiklerini ifade ederek, ”Hepimiz emekli olacağız. Evsizlik gerçekten çok zor. Emeklilerimizin yaşamını daha rahat ortamda kendi evinde geçirmesi için böyle bir karar aldık. İyi bir iş yaptığımıza da inanıyoruz. Emeklilerimize hayırlı olsun” dedi.
İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan ise, yaptığı açıklamada, emekli olan ve üzerine ev olmayan herkesin bu haktan yararlanabileceğini ifade ederek, ”Evleri Toki yapacak ve halkımız parayı Toki'ye ödeyecek. Biz sadece aracılık ediyoruz. Ayda 240 lira ve 20 yılda ödenecek. Ara ödeme peşinat veya başka bir ödeme yoktur. 3 bin adet konut yapmayı planlıyoruz. İlk etapta bin 500 konut yapacağız. İkinci etapta ise, bin 500 konut daha yapacağız. Emekliler için bu fırsat çok önemlidir” dedi.
GÜNDEM
Yayınlanma: 15 Aralık 2015 - 12:31
İskenderunlu emekliler 240 lira ile ev sahibi olacak...
İSKENDERUN ŞUBESİNDE ARSA SEVİNCİ...
GÜNDEM
15 Aralık 2015 - 12:31
İlginizi Çekebilir




