Belediye başkanı Can Tabakoğlu, otoyol proje Müdürü Bahadır Boztepe ve yerel basın 11 viyadük ve 7 tünelden oluşan Şile – Ağva arasını 22 kilometreye düşürecek olan Şile-Ağva Otoyolu yapımını yerinde inceledi.
Öncelikle yol şantiyesini ziyaret eden ekip, burada yolun proje Müdürü mühendis Bahadır Boztepe tarafından karşılandı. Kısa bir ev sahipliğinin ardından Bozgoca’da yapımı devam eden viyadük gezildi. Burada Boztepe, basın mensuplarına 2017 yılında tamamlanması planlan yol hakkında bilgi verdi. Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’da, tamamlanacak olan otoyolun Şile’ye neler kazandıracağı hakkında bilgiler verdi.
BAKANLIĞIN PRESTİJ PROJESİ ŞİLE’DE
Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “hemzemin otoyolu olarak imal edilmeyen yol, çevresel kaygılara uygun olarak yapılıyor. Türkiye’de ilk defa çevreye minimum zararla yapılan bir proje bizim gayret ve görüşlerimiz ile gerçekleştirildi. Köylünün arazilerine fazla zarar vermeden, gerekli kamulaştırmalar yapılarak, çalışmalar devam ediyor. Şile bu yol tamamlandıktan sonra önemine önem katacak.
Hem doğaya zarar vermemek adına, hem de ulaşımı kısaltmak adına otoyol, 7 Tünel ve 10 Viyadük çalışması ile tamamlanacak. Bu sayede gerek orman korunmuş olacak gerekse hayvanların geçiş güzergahları tahrip edilmemiş olacak. Maliyeti artırma pahasına yapılan çalışmalarda amaç ‘doğanın korunması ve yolun kaliteli hale getirilmesidir” dedi.
TÜNELDE IŞIK GÖRÜLDÜ
Ağva’yı bir anlamda Kandıra, Samsun ve Ankara’ya bağlayacak, bir anlamda da İstanbul’a yakınlaştıracak Kuzey Marmara Otoyolunun Şile-Ağva etabı yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2013 yılının sonlarında ilk sondaj vurularak başlanan Şile-Ağva-Kandıra Otoyolu ‘7 Tünel(2983m), 10 Viyadük(3400m), 3×3 Gidiş-Geliş ile Şile-Ağva arası 40 kilometreden 22 kilometreye düşecek. Yolun hizmete girmesiyle Ağva ve Şile İstanbul’u Anadolu’ ya bağlayan kapılara dönüşecek.
Alınan bilgilere göre yapımı devam eden Şile-Ağva otoyolunda en uzun tünel 795 metre ve en yüksek viyadük 42 metre olacak.
EN UZUN TÜNEL 795 M, EN YÜKSEK VİYADÜK 42 M
Çayırbaşı-Kabakoz arası 3 tünel
Kabakoz-Akçakese arası 2 tünel
İmrenli-Şuayipli arası 2 tünel olmak üzere toplamda 7 tünel,
Çayırbaşı-Akçakese arası 3 viyadük
Akçakese-Karacaköy arası 5 viyadük
Karacaköy-Kurfallı arası 2 viyadük olmak üzere toplamda 10 viyadükle çalışmalar devam ediyor.
Kabakoz-Akçakese tüneli 795m uzunluğu ile projenin en uzun tüneli, Akçakese viyadüğü ise 42m yükseklikle projenin en yüksek viyadüğü oluyor.
Kuzey Marmara Otoyolu, tamamlandığında Şile-Kandıra arasında 11 köyden geçerek 8 adet kavşak çıkış noktası ile Şile-Ağva arası transit ulaşımı 20 dakikaya indirecek. Ağva’nın doğal yapısına zarar vermeyecek şekilde yapım çalışmaları süren otoyol sürüş güvenliği, sürüş konforu düşünülerek %3 meyille yapılıyor. Yolun tamamlanmasıyla Ağva rahat ve konforlu bir otoyola kavuşacak.
BELEDİYEDEN 21 EKİM BASIN BAYRAMI KUTLAMASI
21 Ekim Basın Bayramı nedeniyle yerel basına belediye tarafından İskorpit Restoran’ta yemek verildi. Belediye Başkan Yardımcısı Turan Temel ise; “zaman mefhumu gözetmeden basın yayın kuruluşlarında fedakarca çalışan, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan, yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi gören, şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif olarak görev alan, tüm kıymetli basın mensuplarının 21 Ekim Gazeteciler Bayramını kutlar, meslek hayatınızda başarılar dilerim” dedi.




